Geef mij een dekentje, een zetel en een goed fantasy boek en ik ben het braafste kind in de hele wereld. Maar helaas, een boek komt ooit tot zijn einde. En zo heb ik verschillende fasen als ik een boek lees.
Als je al gek bent op de foto boven deze tekst en wil weten welk boek me al heeft laten huilen, dan raad ik je zeker aan dit artikel verder te lezen.
'Ja maar Zoë, hoe weet je nu hoe een fantasy boek goed is?', vraag je je misschien af. Wel eigenlijk weet je dat nooit. Maar, voor ik een boek koop, ga ik heel het internet af op zoek naar bestseller fantasy boeken. Ik word er dan zo door overspoeld dat ik het boek wel MOET kopen. Ja, daar houdt mijn portemonnee niet zo van.
Hier onder stal ik de fasen uit die ik meemaak.
Picture
Fase 1:  GOTCHA!
Fuck yeah, eindelijk heb ik je in handen, boek!
Laat het lezen beginnen!

Picture
Fase 2: Lezen tot ik er bij neerval
Eenmaal ik begonnen ben, ben ik niet meer te stoppen. Ik moet mezelf soms echt verplichten om het boek even aan de kant te leggen, zodat ik mijn boek niet in 1 dag uit lees. Jammer genoeg bestaan mijn dagen niet enkel uit lezen. Maar ook uit naar school gaan, leren, eten, drinken, wassen, plassen enzovoort. Zoals ik al zei, ik ben het braafste kind ooit als ik lees. Je zult mij niet horen tot het boek uit is.

Picture
Fase 3: Spijt en post-reading depression
Ik heb het boek te snel uit gelezen en wil terug in het verhaal zitten. Daarom heb ik spijt. Ik klaag dagen tegen mijn ouders dat het boek uit is en dat ik meer wil lezen (nu ben ik niet meer het braafste kind van de hele wereld). Soms heb ik geluk dat er nog delen na mijn boek komen. Maar dan moet ik ofwel wachten op de nieuwste delen ofwel heb ik ze ook al te snel uitgelezen. Dan blijf ik dagen en weken in mijn 'post-reading depression'-bui hangen. Helaas, mooie liedjes duren niet lang.

Picture
Fase 4: Fangirlen en mensen aanzetten tot lezen
Na mijn 'post-reading depression'-bui ga ik dringend op zoek naar mensen die het boek ook zo geweldig vinden als ik. Ik ga op zoek naar alle trailers van het boek als het verfilmd wordt. Ik volg dan ook de twitters van de hoofdacteurs en -actrices.
Ik zoek op fora mensen op om dus mee te fangirlen. Je kent het wel. Nee? Dan raad ik je aan om dringend boeken te gaan lezen!
Meestal probeer ik mijn vriendinnen ook nog aan te zetten om de boeken die ik prachtig vind, ook te lezen. Zo kunnen we samen fangirlen. Erg ben ik hé?

Herkent hier iemand mijn 4 fasen? Ik hoop van wel, anders zal ik me wel heel zielig voelen hoor.
Welk boek heeft je het meest aangegrepen tot nu toe?
Het boek dat me echt heeft gegrepen qua fanatasy genre is toch wel The Golden Compass trilogy.
Op het einde van het laatste deel, heb ik moeten huilen. Het is echt prachtig geschreven en het blijft zo spannend. Ik was al gek op de film. Maar nadat ik de boeken had gelezen, vond/vind ik de film helemaal niks! 
De film is compleet anders en de eindes van beide eerste delen zijn compleet anders. Verschrikkelijk hoe ze het verfilmd hebben. Ik raad deze trilogie zeker aan om te lezen.
Wat lees je nu en in welke fase zit je nu?
Wel, ik heb juist Divergent uit. Nu ben ik aan het wachten op mijn bestelling van Bookdepository (aanrader!). De boeken daar zijn goedkoop en er zijn wereldwijde gratis verzendkosten :). Mijn bestelling bevat Insurgent en Allegiant. Dus ik zit nu in fase 3 en fase 4 tegelijk. Aan het wachten op de volgende delen & fangirlen & trailers/informatie van/over de film Divergent op zoeken. Deze komt in maart 2014 uit.

Laat je horen als je nog leuke boeken voor me hebt!

P.S. Mijn excuses voor de crappy webcam foto's en hoofd zonder oogmake-up. Het boek dat ik vast heb is het 5e deel van de serie 'The Mortal Instruments', genaamd: 'City of Lost Souls'.
30/10/2013 12:30:42 pm

AAAAAAH! Ik heb Allegiant ook besteld! Ik kan niet wachten tot het boek in mijn brievenbus ligt! Ik ben ook helemaal aan het fangirlen over de flims van Divergent en City of bones :)

Reply
30/10/2013 04:31:52 pm

Haha leuk geschreven en leuke foto's! Ik las vroeger ook heel veel, maar tegenwoordig maak ik er niet echt meer tijd voor (en eigenlijk heb ik er ook niet zoveel tijd meer voor haha)

Reply
26/11/2013 08:10:23 am

Haha, leuk beschreven stripje! Klinkt als een leuk boek!

Reply
25/1/2014 06:06:57 am

Hey! Ik heb je genomineerd voor een Liebster Award! Voor meer info, kijk op mijn blog.. leuk artikel trouwens :)

ReplyLeave a Reply.

  "With the qualities of cleanliness, affection, patience, dignity, and courage that cats have, how many of us, I ask you, would be capable of becoming cats?"

  - Fernand Mery

  In het kort

  Ik ben Zoë en ben 17 jaar oud. Ik woon in België, dicht bij Brugge. Ik wil als 'Futuristic Thinker' meer in het heden leven. Daarom blog ik over mijn dagelijkse leven. Ik hou van rock en metal, ga ook super graag naar concerten en festivals. Ik ben dol op katten, het heelal en mijn drum :) 


  Copyright gaat naar mij en alle foto's zijn van mij (tenzij anders vermeld). Gelieve toestemming te vragen voor gebruik.

  Archives

  January 2014
  October 2013
  September 2013

  Categories

  All


Alle foto's zijn van mij. Gelieve toestemming te vragen voor gebruik.