Vandaag maak ik een groot artikel over mijn liefde voor festivals. En ondertussen show ik ook eventjes mijn arm met al mijn stoffen festival én feest bandjes :). Veel mensen hebben het geld er niet voor over om 4 dagen op een vuile weide te staan. Maar mensen, ik hou zo van die sfeer daar. Als ik daar ben, borrelt mijn intieme geluk in me op. Ik ben -zoals je al weet- gek op muziek. En je favoriete bands live zien, is echt geweldig.
Maar goed, hier is mijn 'bandjes'arm!
Hieronder nog wat foto's van mijn bandjes :)
Laat ik ze maar even opnoemen van boven naar onder:
 1. Elements (eendagsfestivalletje hier in Brugge) 2012
 2. Break The House Down (BTHD: feestje hier in Brugge) zomer 2013 na afloop examens
 3. One Night Stand (feestje in Brugge) ergens in de lente 2013
 4. Rock Werchter (heel bekend Belgisch festival) dagbandje van 29 juni 2012 
 5. Rock Werchter (yay!)  combibandje 4-5-6-7 juli 2013
 6. Bal van de Frères (mijn schoolbal) februari 2013
 7. Graspop (bekend Belgisch metal festival) dagbandje 30 juni 2013
 8. Laundry Day (Belgisch dance eendagsfestival die aan het groeien is) 7 september 2013
 9. Rock Werchter Camping bandje (Ik zat op B1!) 4-5-6-7-8 juli 2013
 10. Elements 2013


Ik ga nu even commentaar geven op de festivals die ik dit jaar 2013 gedaan heb:


 • GRASPOP 2013:

Ik ben dit jaar met mijn vader en een vriend van mijn vriend naar Graspop geweest! En je kan nu zeggen tegen mij: 'eh, excuse me? Met je vader?'. Ja inderdaad! Met mijn vader. Vorig jaar ben ik ook met hem naar Rock Werchter geweest. Ik heb mijn muzieksmaak dus ook van mijn vader. Hij is ook drummer (toevallig ook linkshandig!) en speelt ongeveer al 30 jaar drum. Dus ja, guess van wie ik mijn passie heb overgekregen? ;-)
We zijn geweest speciaal voor Iron Maiden (ra-ra van waar ik mijn Maiden t-shirt heb ;-)?) maar ook nog voor andere groepen. We hebben onder andere In Flames, Stone Sour, Epica en nog meer. Iron Maiden vond ik geweldig, maar volgens vrienden van me was dit niet hun beste optreden. Ach, care? I loved them!
Wie ik nog super vond, was Stone Sour. Ik kende hen al, maar ik vond hun zo geweldig op Graspop. M'n vader vond ze niet zo. Maar nu luister ik heel vaak naar hun muziek, en wauw, ik wou dat ik dit eerder had gedaan. In Flames en Epica waren ook erg goed. King Diamond vond ik niet zo super. Parkway Drive hebben we jammergenoeg gemist.

 • Rock Werchter:
Oh god, waar moet ik beginnen? Het was gewoonweg GEWELDIG! Het was de eerste keer in mijn 17-jarige bestaan dat ik 4 dagen met vriend(inn)en naar een festival ging. Ik had van thuis uit, 12 blikjes frisdrank/energie drank en allerlei koeken mee. Jezus, wat was slepen met zo'n backpack rugzak. Ik viel bijna omver van het gewicht! Dat was wel eventjes afzien. Vanaf we toegekomen waren, hebben we op camping B1 onze tent opgezet. Wat wonderbaarlijk goed is gelukt! (thuis was het een echte mislukking haha) 
Alleen kwam ik een dag later er achter dat mijn tent dus niet waterdicht was.. Het had niet geregend, maar de ochtenddauw kwam gewoonweg door mijn tent heen, oeps.. Wat een geluk heb ik gehad, dat het al die dagen droog is geweest. Ik wil me niet voorstellen wat er met mijn spullen zou gebeurd zijn, mocht het geregend hebben..

We hebben 3 dagen front row gestaan, dus tegen de hekkens. 1 dag hebben we dit niet gedaan omdat we ook eens gewoon chill wilden rondlopen op de weide. Maar wauw, wat een sfeer dat je hebt front row! 
Voor wie stond ik front row? A Day To Remember, Green Day, Volbeat, 30 seconds to mars, Airbourne en nog meer bands! Ik heb er geen moment spijt van gehad, maar ik was wel kapot na 1 dag.
Het lastige is dus dat je amper kan slapen op een camping, obviously. Meestal lag ik rond 1u/2u 's nachts al mijn tent te slapen. Maar rond 3/4 u werd ik altijd weer wakker gemaakt door dronken mensen.
Ik vond het wel grappig. Er was dan altijd 1 iemand die 'OOOOOOOOOEEEEEEEEEERRRREEEEEEEEEEEEE' begon te schreeuwen, en toen schreeuwde de hele camping mee. Echt hilarisch. Maar jammer voor mijn nachtrust.
Hoe kon ik een hele dag front row staan? Wel, om 11u aan de deuren staan en om 12u (als de deuren opengaan) STORMEN naar de front row. En onderschat dat niet, dat is een heel eind 'hard'lopen, haha.
Dopjes meedoen in je rugzak. Want daar, draaien ze de dopjes van je drinkflesjes af (als je ze koopt) en kan je niet anders dan het meteen op te drinken. Dus, dopjes meenemen ;-)! En de plaats bezet houden als er iemand moet gaan plassen. Ook proberen te zitten tussen 2 acts door. Tegen de avond gaat dit al moeilijker.

Ik heb de tijd van mijn leven gehad. Ik drop hier even heel wat foto's van mij + Rock Werchter neer. Maar het meest awesome was dat ik een plectrum van ADTR heb en Jared Leto heb aangeraakt.
Om te beginnen, hieronder het filmpje waar ik even in beeld ben als ik Jared heb aangeraakt ;-)
Bij 4:05 zie je hem bij het publiek staan, vlak voor mijn neus! En rond 4:13 zie je mij in beeld, nadat hij weggaat. Ik lach en ik heb een bordje vast (ben de enige).
Hier zie je hem bij 3:54 bij het publiek. Mij kan je weer zien rond 4:02. Dit is het zelfde filmpje, maar misschien wat duidelijker? Ik vind het zo leuk dat dit op beeld staat!
Ik sta er nogal mottig op, maar goed. Hier zaten we voor de ingang (deuren) te wachten om naar de front row te stormen. Als je kan zien, heb ik een 30 Seconds To Mars topje aan, (de gebroken driehoek op mijn top). 
Zo dit waren de 2 grootste en leukste festivals die ik gedaan heb. Laundry Day en Elements waren ook leuk, maar daar heb ik geen foto van.. Dus!
Heb jij een festival gedaan deze zomer en wie heb je gezien?
xoxo
Emmely
28/10/2013 01:58:38 am

Wow super!

Dit jaar heb ik Graspop, Tomorrowland, Pukkelpop, Fi:hP, Elements, Club Soda en Lokerse Feesten gedaan
Ik zie dat je net als ik een wisselende muzieksmaak hebt :D

Reply
28/10/2013 04:28:14 am

Aah super super!! :D En ik heb idd een wisselende (maar stiekem fantastische) muzieksmaak haha :) Ik wou ook naar de Lokerse Feesten gaan, maar ik zag het niet meer zitten omdat Motörhead gecancelled was :(!

Reply
29/10/2013 04:33:32 am

Ik was ook op Werchter, Elements en Laundry 2013. Werchter was echt episch! Bij 30STM stond ik ook front row, vond ik echt een geweldig optreden, Jared was ook gewoon veel te leuk haha. Elements was ook tof maar niets in vergelijking met Werchter natuurlijk :p

ReplyLeave a Reply.

  "With the qualities of cleanliness, affection, patience, dignity, and courage that cats have, how many of us, I ask you, would be capable of becoming cats?"

  - Fernand Mery

  In het kort

  Ik ben Zoë en ben 17 jaar oud. Ik woon in België, dicht bij Brugge. Ik wil als 'Futuristic Thinker' meer in het heden leven. Daarom blog ik over mijn dagelijkse leven. Ik hou van rock en metal, ga ook super graag naar concerten en festivals. Ik ben dol op katten, het heelal en mijn drum :) 


  Copyright gaat naar mij en alle foto's zijn van mij (tenzij anders vermeld). Gelieve toestemming te vragen voor gebruik.

  Archives

  January 2014
  October 2013
  September 2013

  Categories

  All


Alle foto's zijn van mij. Gelieve toestemming te vragen voor gebruik.